Volkstuinvereniging Delta bestaat uit een ruim perceel en ligt aan het spoor in de wijk Brouwhuis, gemeente Helmond.

Het complex is verdeeld in ongeveer 115 tuinen en er staan ook 22 ouderen/minder validen bakken.

Op het complex is een ruim verenigingsgebouw aanwezig met toilet voorzieningen en er zijn meerdere materiaalopslagplaatsen. Er is een ruime parkeervoorziening aanwezig.

Het complex is open vanaf ongeveer  8.30 tot zonsondergang.

Buiten deze tijden is het complex afgesloten voor iedereen.

Eventuele wijzigingen in de openingstijden zullen via het aanplakken van een brief of via de mail gecommuniceerd worden.

Het volledige complex draait op een grote groep vaste vrijwilligers en veel andere mensen die regelmatig ook de handen uit de mouwen steken voor de tuin.

Op de volkstuin is van alles te koop:

  • Tonkin stokken
  • Verse koeienmest / paardenmest
  • Potgrond
  • Eieren
  • Stoeptegels, gebruikt 30 x 30 cm.
  • Tweedehands Plexiglas ( zo lang de voorraad strekt)

In het najaar is er de mogelijkheid om via de tuin zaden en dergelijke te bestellen bij GARANT zaden. De zaadgidsen en bestellijsten zijn af te halen in de kantine. In de gids zit een briefje met een datum met de uiterste inleverdatum van de bestellijsten. Verder is er een ruiltafel aanwezig, deze staat naast het verenigingsgebouw. Hier kan men plantjes, stekjes, zaden en spullen achter laten die men over heeft. Een andere tuinder kan dit dan meenemen om te gebruiken. Indien de spullen die je op de tafel hebt gelegd er na een dag of 4 nog liggen, moet je ze alsnog zelf afvoeren!